Literárny klub Omega je neformálne združenie literárnych tvorcov a priaznivcov literatúry
pôsobí pri Verejnej knižnici Michala Rešetku v Trenčíne.

14. decembra 2016

Nová kniha Anny Hrabalovej

Posledné tohtoročné stretnutie v literárnom klube Omega (1. decembra 2016) patrilo členke klubu Anne Hrabalovej a jej Trapasom. To je názov zatiaľ jej poslednej knihy.

Dlhoročná členka Omegy vždy trochu prekvapí. Témou alebo obsahom svojej literárnej tvorby. Výraz „prekvapí“ možno ani nie je priliehavý, pretože záber jej záujmov je naozaj široký. Rada cestuje, fotografuje, bicykluje sa, má rada ľudí a život – so všetkým, čo prináša. Vnímavá, žensky citlivá, píše z prežitého. 


Vyznania Anny Hrabalovej sú úprimné, úsmevné a sčasti autobiografické. Po prečítaní jej cestopisnej knihy Thajsko, s podtitulom Snívajte svoje sny a splnia sa vám, sa mnohí čitatelia, aj seniori, rozhodnú niekam vycestovať. V duchu určite mnohí súhlasili aj s obsahom knihy Podoby lásky. Zo životných skúseností vieme, že podoby lásky sú skutočne rôzne.

Pri prezentácii Trapasov sme si vypočuli aj ukážky v podaní skúsenej recitátorky Márie Blaškovičovej, hudobnú kulisu tvorili obľúbené melódie autorky z CD prehrávača. Knižku posypanú kvietkami, rovnakými ako na obálke, vyprevadil predseda klubu Ján Maršálek a Mária Blaškovičová.

Pri čítaní Trapasov, napísaných na základe každodenných všedných príbehov a zážitkov, možno zistíte a porovnáte, že niečo podobné ste počuli od priateľov, známych, rodiny...

Knihy majú svoje osudy – podľa toho ako sa čítajú. Veríme, že Trapasy si nájdu svojich čitateľov. Príjemný zážitok pri čítaní...

Napísala Janka Poláková, ktorá bola aj moderátorkou podujatia.

Fotografoval Jaroslav Daniš.

Zľava: J. Maršálek, M. Blaškovičová, J. Poláková, A. Hrabalová



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ak chcete pridať svoj komentár k článku, nech sa páči.
Diskusia je moderovaná, komentár preto nebude publikovaný hneď,
ale až po jeho schválení administrátorom.
Ďakujeme.